Skip to content

Wat is Kangen Water®?

Het woord ‘Kangen’ betekent in het Japans ‘terug naar de oorsprong’. Kangen Water® is water in zijn meest pure vorm. Het wordt door elektrolyse geïoniseerd waardoor het zijn oorspronkelijke en gezonde eigenschappen terugkrijgt. Het water is vrij van negatieve en ongezonde elektromagnetische velden. Kangen Water® reinigt niet alleen je lichaam, het kan je ook mentaal in evenwicht brengen.

Eigenschappen

Gezond water
in de natuur

In de vorige eeuw ontdekten wetenschappers een aantal plekken op de wereld waar mensen in goede gezondheid oud worden. Een van die plekken is de Hunza Vallei in het noorden van Pakistan. Het Hunza volk staat al lang bekend vanwege hun hoge aantal 100-plussers en goede gezondheid.

Wetenschappers ontdekten dat het gletsjerwater dat het Hunza volk drinkt, in grote mate verantwoordelijk is voor die hoge leeftijden en goede gezondheid. Het gletsjerwater dat vanuit de bergen naar beneden stroomt, blijkt drie zeer belangrijke eigenschappen te bevatten. Het water is rijk aan antioxidanten, alkalisch en het heeft een hexagonale structuur. Kangen Water® bevat dezelfde drie eigenschappen als het gletsjerwater uit de Hunza Vallei.

Een bron aan gezond drinkwater thuis

Aan het begin van de 20e eeuw hebben wetenschappers ontdekt dat door water met behulp van elektrolyse te ioniseren, de negatieve ionen (OH-) en positieve ionen (H+) worden gescheiden. Het water dat rijk is aan OH- ionen bevat dezelfde drie eigenschappen als het water in de Hunza Vallei.

We hoeven gelukkig niet met z’n allen naar de Hunza vallei voor gezond drinkwater. Want door een Kangen Water® apparaat aan je kraan te koppelen – dat het kraanwater filtert en ioniseert – voorzie je eenvoudig het hele gezin van gezond drinkwater. Bovendien maak je met Kangen Water® je eten niet alleen gezonder, maar ook veel smaakvoller.

Eenvoudig aan
te sluiten

Aansluiting

Een Kangen Water® apparaat sluit je eenvoudig aan op een bestaande kraan. De kraan dient over een los te schroeven uiteinde (perlator) te beschikken. Deze draai je eraf en daarop koppel je een metalen opzetstuk. Op dit opzetstuk is een slangetje gekoppeld is dat is aangesloten op het apparaat. De meeste standaard kranen zijn voorzien van een perlator.

Het opzetstuk beschikt over een schakelaar. Daarmee kun je kiezen tussen kraanwater of geïoniseerd water.

Made in Japan

Firma Enagic is de leverancier van Kangen Water® apparaten. De Japanse oprichter, Hironari Oshiro, maakte het in 1974 als eerste fabrikant mogelijk om water te ioniseren in een apparaat. Hij had met zijn uitvinding als doel om wereldwijd ware gezondheid te realiseren. In het begin stonden zijn apparaten alleen in de ziekenhuizen in Japan. Tegenwoordig zijn er meer dan 300 Japanse ziekenhuizen waar men dagelijks patiënten behandelt met Kangen Water®. Sinds 2002 zijn de apparaten van Enagic in Europa verkrijgbaar voor thuisgebruik.

Enagic International is gecertificeerd volgens ISO 9001, ISO 14001 en beschikt ook over ISO 13485, een medische certificering, uitgegeven door de Japanse overheid. De apparaten van Enagic zijn de enige water ionisatie apparaten op de markt met een medische certificering. Van de Water Quality Association heeft Enagic een Gold Seal productcertificering. Ook hiermee onderscheidt Enagic zich ten opzichte van alle andere leveranciers op de markt.

Kangen Water apparaat bestellen

Vul het onderstaande contactformulier in. Op werkdagen neem ik binnen 24 uur contact op.

Bekijk hier de prijslijst van de Enagic apparaten.

Register Zoom webinar

3 important insights to boost your vitality

Sign up Water Experience

3 important insights to boost your vitality